Dag 15: Knysna & Plettenberg bay
15 mei 2025 - Knysna, Zuid-Afrika
Opstaan,douchen, ontbijten en vertrekken. We komen om 09.00 uur obij Plettenberg Bay waar we aan boord gaan van een snelle catamaran om, naar we hopen, dolfijnen te spotten. Al snel zagen we er eentje maar daar was ook alles mee gezegd. De baai overgestoken naar de kust met rotsen. Hier huist een kolonie van 12.000 zeehonden!! Ze liggen lekker te zonnen op de rotsen of vermaken zich in het water en hebben ook alle aandacht voor ons. Langzaam varen we verder langs de rotsen en zien plots........een groepje dolfijnen!!! : donkere en witte!! Moeilijk te fotograferen maar schitterend om te zien. We hebben ervan genoten!
Dan is het tijd om terug te gaan naar het strand waar we met een enorme snelheid na zo'n tien meter tot stilstand komen. Even toiletteren en koffie drinken voordat we met de bus naar het "Waterfront " van Knysna gebracht worden. We hebben een vrije middag, eindelijk! Eerst een apotheek/drogisterij gezocht om medicijnen etcetera te kopen voor Brenda en Carla die behoorlijk verkouden zijn.Toen lekker geluncht bij L'Opera, heerlijke gevulde pannekoeken gegeten. Terug naar het hotel waar Carla en Brenda even een middagdutje gaan doen en Ton en ik natuurlijk lekker borrelen op het terras. Vandaag geen buffet maar à la carte in een Engelse Pub c.q restaurant. Prima eten en ik had een overdreven eisbein van 1kg. Ik kon hem niet op. Met een omweg (we waren de weg kwijt in het donker) naar het hotel gelopen en naar de kamer voor de nacht. Morgen struisvogels aaien.